NYHETER

Kennel Zonsierraz -

uppfödning av Borderterrier

2017

3 Mars

 

Tidigt på fredagsmorgen födde Ezther 2 hanar och 4 tikar. Stolt pappa är Axbor Dustin.

 

 

 

2016

19 Februari

Nu är det dags för lite nyheter igen! Det är lite svårt att hinna med allt här i livet, men nu har jag fått ett lite tid över!!!

 

Stora nyheten är att Zonsierraz Enviza Ezter är parad. Valpar väntas runt den 7 mars. Läs mer på här!

 

 

 

2015

10 Mars

Så har vi huset full av valpar, det låg 6 valpar i Ezthers tjocka mage. Dessa såg dagens ljus den 28 februari.

Läs mer på valpsidan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fantastiska Zvea har fått en egen sida, kika in här.

 

14 Februari

Så har då lille Finurlige Zven debuterat i valpringen och gjorde de med glans. Han blev BIR valp och BIG 4a. Stort grattis till Zven och Annette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28 Januari

Vi ser fram emot ett Nytt år med nya planer här på kennel Zonsierraz.

 

 

Zonsierraz G-kull på G.

Vår härliga Zonsierraz Enviza Ezther fick avsluta året med en date med snyggingen Akimbo's Emil. Vi hopppas på ett helt gäng med små busfrön till våren. Läs mer under valpar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 januari Valpshow i Sollentuna

Så har lilla busfröet Fantasktiska Zvea visat sig på ett alldeles ypperligt sätt i ringen för domaren Torbjörn Skaar som gillade vår fröken. Zvea fick så klart en "fantastisk" kritik;-)) Hon blev BIM för dagen.

 

_____________________________

 

2014

 

16 November

Flörtiga Zixten har varit på sin första valpshow och "Flörtade" till sig en super kritik och fina rosetter. Stort grattis Zixten och Margareta.

 

 

6 november

Ibland blir det inte som man har tänkt sig. Jag måste ha missat när Riva var i höglöp, för någon parning har det inte blivit. Trots att Huxflux Petter Pärla har varit hemma hos oss i en vecka har Riva inte visat det minsta intresse för att bli uppvaktad. Det är lite tråkigt att det inte blir några valpar, men tydligen var det inte meningen. Så istället för valpar ska jag och Riva köra igång med lydnaden igen. Jag planerar debut i lydnadsklass 3 i februari nästa år. Känner mig riktigt taggad inför det!

 

 

19 oktober

Zvea har gjort premiär i utställningsringen, närmare bestämt på Gävles BK´s inoff utst. Veronicas duktiga dotter Vendela ställde en lite lätt busig valp och kammade hem BIR-rosetten, även i gruppfinalen var de duktiga och placerade sig på 4:e plats. Veronicas son Vincent var inte sämre han och tillsammans med mamma Ezther fixade även de en BIR-rosett och en fjärdeplacering i gruppen. Så himla duktiga ungara alltså!

 

 

 

 

 

En annan glädjande nyhet är att Riva äntligen har

börjat löpa. Så om nån vecka eller så blir det date med

Sixten! Om allt gå som det ska kommer valparna i början

av januari nästa år :D!

 

 

 

 

 

5 oktober

Den 14 september var Ezther på utställning i Gimo och där placerade hon sig som BT-4 med reserv CERT. Ezther med familj har även varit över till Åland på utställning men där gick det inte så bra och hon fick nöja sig med en tredje placering i Öppenklassen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här hemma väntar jag på att Riva ska börjar löpa. Men som vanligt när man väntar på något, då dröjer det. Men jag tror inte att det dröjer allt för länge innan hon drar i gång. Fördelen om löpet dröjer är att eventuella valpar föds efter julafton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 September

Eckerö utställningen på Åland. Som vanligt hade vi en toppen helg på Åland med strålande vacker väder, dock lite blåsigt. Zonsierraz Enviza Ezther visades exemplariskt av lilla Vendela och kom trea i öppenklassen.

 

 

20 Augusti

Nu är det en månad sen valparna flyttade till sina nya hem och alla har funnit sig till rätta. De har mött världen med stor nyfikenhet och de är väldigt sociala.

Zonsierraz Fräcka Zture - Finspång

Zonsierraz Fängslande Zvante - Gävle

Zonsierraz Finurliga Zven - Sundborn

Zonsierraz Flörtiga Zixten - Filipstad

Zonsierraz Fantastiska Zvea - Örbyhus

 

Jag och Veronica har redan börjat planera för nästa kull. Gluntens Grevinna ska få en kull till. Läs mer här. Riva förväntas börja löpa i mitten av september, så om allt går som det ska blir det valpar i december.

 

 

28 maj

VALPARNA ÄR FÖDDA!

 

Fyra hanar och en tik blev det och Ezther var jätteduktig.